Millainen on beauceron?

Beauceron on komea ja ylväs, rohkea ja oman arvonsa tunteva, suuri ja kyvykäs koira. Toisella hetkellä se makaa lattialla selällään ja kuorsaa tai sudittelee metsässä puita päin kieli poskella. Se on vilkas ja aktiivinen, haluaa olla aina menossa mukana ja tahtoo miellyttää omistajaansa kaikin tavoin. Beauceron on kuin varjo kintereillä, se vastaa uhkaan ja vartioi reviiriään tarkasti ja varmasti. Se myös haluaa syliin, sänkyysi nukkumaan, saunaan mukaan ja odottaa sinulta arvostusta ja palvontaa itseään kohtaan.

Beauceronilla on terve rakenne

Beauceronilla on huumorintajua

Beauceron on koko perheen koira

Beauceron on vanha Ranskalainen paimenkoirarotu. Se on siis ollut paimen ja vartiokoira, joka vartioi lammaslaumaa, sekä myös taloa ja tilusta.

Paimenkoirana beauceron sopii mainiosti perhekoiraksi. Oikein kasvatettuna se on uskollinen, rauhallinen ja tasapainoinen. Vartiointi on kuitenkin beauceronille ominaista ja se tulee omistajan ymmärtää ja huomioida.
Beauceron ei yleensä juurikaan hauku muuta kuin vartioidessa, joten se sopeutuu myös kaupunkiin ja kerrostaloon. Beauceronin turkki on säänkestävä ja erittäin helppohoitoinen. Karvanvaihto tapahtuu kahdesti vuodessa ja silloin karvaa on paljon ja joka paikassa. Rodun rakenne on liioittelematon ja rodun terveystilanne on verrattain hyvä, beauceron on kuitenkin varsinkin nuorena melko tapaturma-altis. Rodun yksilöt vastaavat ulkomuodoltaan rotumääritelmää varsin hyvin, olematta kuitenkaan kovin saman näköisiä keskenään.

Beauceron ilottelee

Beauceron on alun perin työkoira. Se ominaisuus on edelleen olemassa. Se haluaa tekemistä ja toimintaa ihmisensä kanssa. Koiralle on yhdentekevää onko toiminta päämäärähakuista harrastamista vai pelkästään liikunnan, mielenvirkistyksen ja sielunhoidon kannalta suoritettua. Tärkeintä on, että yhdessä ollaan ja tehdään. Kotikoiranakaan beussi ei tylsisty jos sen kanssa vietetään aikaa ja tehdään tavallisia arjen asioita. Kuitenkin olen vahvasti sitä mieltä, että jokaisen koiran tulee päästä usein juoksemaan vapaana ja purkamaan höyryjä. Pelkästään hihnassa liikkuvaksi beauceronista ei ole.
Beauceronin rodunomaiseksi kokeeksi luetaan palveluskoirakokeet. Beauceronit kuitenkin ovat vuosittain kunnostautuneet myös TOKOn, agilityn, MEJÄn, rallytokon, vesipelastuksen ja pelastuskoiratoiminnan saralla. Bossusta on moneen junaan!

Beauceron tottelee

Beauceron ei anna periksi

Lisää tietoa beauceron-rodusta saat viereisistä linkeistä ja Suomen beauceronyhdistyksen sivuilta.

Koiriimme pääset tutustumaan tapahtumissa ja sovitusti tänne kotiin. Beauceron on varmasti tutustumisen arvoinen.

Beauceron puolustaa